تعداد نشریات | 27 |
تعداد شمارهها | 364 |
تعداد مقالات | 3,223 |
تعداد مشاهده مقاله | 4,742,872 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 3,239,118 |
اثر بستر کاشت بر عملکرد کمی و کیفی علوفه در نسبتهای مختلف کشت جو و ماشک در شرایط دیم شهرستان رشت | ||
پژوهش در اکوسیستم های زراعی | ||
مقاله 3، دوره 2، شماره 3 , 4، آذر 1394، صفحه 23-35 اصل مقاله (457.27 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
مهرداد جیلانی* 1؛ حسین عجمنوروزی1؛ محمد ربیعی2 | ||
1دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان | ||
2مربی بخش اصلاح بذر، موسسه تحقیقات برنج کشور، رشت | ||
چکیده | ||
به منظور ارزیابی اثر بستر کاشت بر عملکرد کمی و کیفی علوفه کشت خالص و مخلوط جو با ماشک در شرایط دیم، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در اراضی شالیزاری موسسه تحقیقات برنج کشور (رشت) طی سال زراعی 94-1393 انجام شد. فاکتورهای آزمایشی شامل بهکارگیری بستر کاشت در دو سطح (شاهد بدون مالچ و استفاده از مالچ پوسته برنج) و نسبتهای مختلف کشت در شش سطح (کشت خالص ماشک، کشت خالص جو، کشت افزایشی 20 درصد ماشک به جو، کشت افزایشی 40 درصد ماشک به جو، کشت افزایشی 60 درصد ماشک به جو و کشت جایگزینی متداول 25 درصد ماشک و 75 درصد جو به عنوان شاهد) بودند. نتایج نشان داد که کاربرد بستر کشت پوسته برنج به دلیل افزایش تعداد بوته در متر مربع، موجب افزایش عملکرد علوفه تر و خشک گردید. بین تیمارهای نسبت کشت، کشت افزایشی 60 و 40 درصد ماشک به جو به ترتیب بیشترین عملکرد علوفه تر (39000 و 38167 کیلوگرم در هکتار) و علوفه خشک (11428 و 11294 کیلوگرم در هکتار) را داشتند. دو تیمار کشت افزایشی فوق در مقایسه با شاهد کشت جایگزینی از نظر عملکرد علوفه تر به ترتیب 96/11 و 57/9 درصد برتری و از نظر عملکرد علوفه خشک افزایش 85/11 و 54/10 درصدی به دست آوردند. شاخص برابری زمین در کشت افزایشی 60 و 40 درصد ماشک به جو برای علوفه تر 02/2 و 97/1، علوفه خشک 69/1 و 67/1 و پروتئین 55/1 و 58/1 به دست آمد. بین تیمارهای نسبت کشت بیشترین میزان پروتئین علوفه نیز از کشت خالص ماشک به دست آمد. در مجموع، کاربرد مالچ پوسته برنج و کشت افزایشی 40 درصد ماشک به جو به دلیل عملکرد علوفه تر و خشک و عملکرد پروتئین بالا به عنوان بهترین نسبت کشت در شرایط دیم شهرستان رشت قابل معرفی است. | ||
کلیدواژهها | ||
پوسته برنج؛ شالیزار؛ ماده خشک قابل هضم؛ میزان پروتئین؛ نسبت برابری زمین | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,994 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,167 |