| تعداد نشریات | 30 | 
| تعداد شمارهها | 434 | 
| تعداد مقالات | 3,802 | 
| تعداد مشاهده مقاله | 6,090,333 | 
| تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 4,177,793 | 
اثر محلول پاشی ساکارز، بُر، نیترات پتاسیم و اسید سالیسیلیک روی عملکرد و اجزای عملکرد بوته گوجه فرنگی رقم سوپرآ | ||
| پژوهش در اکوسیستم های زراعی | ||
| مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 06 مهر 1394 | ||
| نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
| نویسندگان | ||
| ایوب قربانی دهکردی* 1؛ کامبیز مشایخی2؛ بهنام کامکار2 | ||
| 1نویسنده مسئول | ||
| 2هیئت علمی | ||
| چکیده | ||
| به منظور بررسی تاثیر محلولپاشی توسط ساکارز، بُر، نیترات پتاسیم و سالیسیلیک اسید بر روی عملکرد و اجزای عملکرد بوته گوجهفرنگی رقم سوپرآ آزمایشی فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با چهار تکرار در مزرعه کشت و صنعت دلند استان گلستان انجام شد. در این تحقیق محلولپاشی ساکارز در چهار سطح صفر، پنج، 10 و 15 درصد و ترکیب بُر به صورت اسید بوریک، نیترات پتاسیم و اسید سالیسیلیک در چهار سطح صفر، 2/0 درصد بُر، 2/ درصد بُر+ 9/1 درصد نیترات پتاسیم و 2/0 درصد بُر+ 9/1 درصد نیترات پتاسیم+ 013/0 در صد اسید سالیسیلیک بود. محلولپاشی 20 روز پس از انتقال نشاها به مزرعه آغاز و با فواصل 15 روز تکرار شد که مجموعا هفت مرتبه محلولپاشی را شامل شد. نتایج نشان داد که، تاثیر تیمارهای اعمال شده بر وزن تر و خشک اندام هوایی معنیدار نبود و بیشترین مقدار وزن تر و خشک اندام زیر زمینی مربوط به شاهد بود. بیشترین میزان سطح برگ، میانگین عملکرد بوته در هر برداشت و نسبت گل-های تلقیح شده به تلقیح نشده در حضور بُر افزایش یافت. به طور کلی، بهترین تیمار جهت افزایش عملکرد جهت مصارف تبدیلی، صفر درصد ساکارز+ 2/0 درصد بُر و جهت افزایش اندازه و وزن میوه برای مصارف تازهخوری، 15 درصد ساکارز+ 2/0 درصد بُر پیشنهاد میگردد. | ||
| کلیدواژهها | ||
| سطح برگ؛ کلروفیل؛ اندازه میوه؛ وزن میوه؛ محلول پاشی | ||
| 
			 آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,071 			 | 
		||