تعداد نشریات | 27 |
تعداد شمارهها | 362 |
تعداد مقالات | 3,209 |
تعداد مشاهده مقاله | 4,711,419 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 3,220,362 |
آثار مکمل یاری حاد ال کارنیتین با تمرین فزاینده بر متابولیسم چربی و کربوهیدرات در مردان جوان چاق و با وزن طبیعی | ||
فیزیولوژی ورزشی گروههای خاص | ||
مقاله 6، دوره 1، شماره 1، دی 1402 | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22098/rsph.2023.2166 | ||
نویسندگان | ||
فواد عسجدی1؛ ناصر حیدری2؛ علی صیدی* 3؛ نگین کردی3 | ||
1ایفمارک (مرکز ارزیابی های پزشکی و بازتوانی فوتبال ایران)، تهران، ایران | ||
2گروه تربیت بدنی، دانشگاه تربیت معلم شهید رجایی، تهران، ایران | ||
3گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران | ||
چکیده | ||
زمینه و هدف: در افراد چاق، کاهش اکسیداسیون چربی نسبت به کربوهیدرات ها در حین ورزش مشاهده می شود. هدف این مطالعه بررسی آثار حاد مکمل ال-کارنیتین با تست فزاینده بر متابولیسم چربی و کربوهیدرات در مردان جوان دارای اضافه وزن و وزن طبیعی بود. روش کار: 24 مرد جوان به طور تصادفی در دو گروه چاق (12 تن) و عادی (12 تن) قرار گرفتند. پروتکل تمرینی و ارزیابی ها در دو جلسه در قالب طرح دو سوکور انجام شد. آزمودنی ها 3 گرم ال کارنیتین یا دارونما را به مدت 90 دقیقه قبل از پروتکل تمرینی مصرف کردند. در این پژوهش آزمون بروس اصلاح شده اجرا شد. پس از 10 روز (دوره شستشو)، همان پروتکل تکرار شد، به طوری که آزمودنی های گروه مکمل با دارونما به صورت متقاطع جایگزین شدند. آنالیز متابولیسم چربی و کربوهیدرات با اندازه گیری گازهای تنفسی انجام شد. برای مقایسه تفاوت های گروهی از آزمون t مستقل استفاده شد (05/0 ≤ p) یافتهها: مکمل ال-کارنیتین حاد با تمرین پیشرونده باعث بهبود معنیداری در RER (005/0= p)، MFO (044/0= p)، و شاخصهای اکسیداسیون کربوهیدرات (03/0= p)، در گروه چاق نسبت به گروه عادی شد. اما در شاخص های Fat max و زمان MFO علیرغم افزایش جزئی در هر دو گروه پس از مصرف مکمل، دو گروه تفاوت معنی داری با یکدیگر نداشتند. نتیجهگیری: مکمل ال کارنیتین حاد با دوز 3 گرم 90 دقیقه قبل از تمرین احتمالاً اکسیداسیون چربی را بیشتر از اکسیداسیون کربوهیدرات در مردان جوان چاق نسبت به مردان جوان عادی افزایش میدهد. | ||
کلیدواژهها | ||
چاقی؛ ال کارنیتین؛ تمرین فزاینده؛ اکسیداسیون چربی؛ اکسیداسیون کربوهیدرات | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 512 |