تعداد نشریات | 27 |
تعداد شمارهها | 364 |
تعداد مقالات | 3,223 |
تعداد مشاهده مقاله | 4,740,217 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 3,237,830 |
مدیریت pH آب مورد استفاده در محلول غذایی بر عملکرد توتفرنگی رقم دیامنت | ||
مدل سازی و مدیریت آب و خاک | ||
مقاله 19، دوره 4، شماره 1، 1403، صفحه 314-325 اصل مقاله (1.11 M) | ||
نوع مقاله: پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22098/mmws.2023.12384.1237 | ||
نویسندگان | ||
معصومه جعفری1؛ علی اکبر شکوهیان* 2؛ علی اصغری3 | ||
1دانشآموختة دکتری/ گروه علوم باغبانی، دانشکدة کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران | ||
2دانشیار/ گروه علوم باغبانی، دانشکدة کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران | ||
3دانشیار/ گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکدة کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران | ||
چکیده | ||
بهمنظور بررسی اثر اسید استیک بر pH محلولغذایی آهن (سکوسترین و نانو کود) و تأثیر آن بر عملکرد و اجزای آن در توتفرنگی رقم دیامنت، این پژوهش به صورت کرتهای دوبار خردشده در قالب طرح بلوکهای کاملاً تصادفی با سه تکرار در دانشگاه محقق اردبیلی انجام شد. تیمارهای آزمایش شامل محلولپاشی سطوح آهن (سکوسترین 25 گرم و نانو یک گرم) درکرتهایی اصلی، سطوح اسید استیک (شاهد، یک، دو و سه درصد) در کرتهای فرعی و سطوح صابون کشاورزی مویان (شاهد و 5/7 درصد) در کرتهای فرعیفرعی قرار گرفتند. شاخصهای رشدی شامل وزن خشک و مقدار آهن برگ، وزن خشک و طول ریشه، نسبت گل به میوه، سبزینة کلروفیل a، b و کل و عملکرد میوه در بوته اندازهگیری شدند. نتایج تجزیة واریانس دادهها نشان داد که اثر سه جانبة تیمارها در تمام صفتهای مورد بررسی (بهجز طول ریشه و عملکرد) در سطح احتمال یک درصد بر وزن تر و خشک برگ و سبزینة a، b و کل، در سطح احتمال پنج درصد، بر وزن خشک ریشه، نسبت گل به میوه و مقدار آهن برگ معنادار بود. اثر متقابل سه جانبة دادهها نشان داد که بیشترین وزن خشک برگ و ریشه، نسبت گل به میوه، کلروفیل b، کلروفیل کل و مقدار آهن برگ مربوط به تیمار اسید استیک دو درصد در ترکیب با آهن سکوسترین با صابون کشاورزی (5/7 درصد) و در کلروفیل a مربوط به تیمار اسید استیک یک درصد در ترکیب با آهن سکوسترین با صابون کشاورزی (5/7 درصد) بود. کمترین ورن خشک برگ و ریشه، نسبت گل به میوه و مقدار آهن برگ مربوط به تیمار اسید استیک شاهد در ترکیب آهن نانو با صابون شاهد کشاورزی بود. همچنین، پایینترین مقدار کلروفیل b و کلروفیل کل در ترکیب تیماری اسید استیک سه درصد با آهن نانو بدون مصرف صابون کشاورزی مشاهده شد. اثر متقابل دو جانبة اسید استیک و آهن در سطح احتمال پنج درصد بر طول ریشه و عملکرد محصول معنادار بود. با توجه به نتایج حاصل، ترکیب تیماری دو درصد اسید استیک با آهن سکوسترین همراه با 5/7 درصد صابون کشاورزی که بهبود قدرت جذب آهن محلول غذایی و افزایش ویژگیهای ریختشناسی و عملکرد توتفرنگی را افزایش میدهند، توصیه میشود. | ||
کلیدواژهها | ||
اسید استیک؛ سکوسترین؛ عملکرد؛ کلروفیل؛ محلولپاشی | ||
مراجع | ||
References Arnon, D.I. (1949). Copper enzymes in isolated chloroplasts. Polyphenol oxidase in Beta Vulgaris. Plant Physiology, 24(1), 1-15. doi:10.1104/pp.24.1.1 Alhendawi, R.A., Romheld, V., Kirkby, E.A., Marschner, H. (1997). Influence of increasing bicarbonate concentration on plant growth, organic acid accumulation in roots and iron uptake by barley, sorghum and maize. Journal of Plant Nutrition, 20, 1731-1753. doi:10.1080/01904169709365371 Bavarsco, L., Giachin, E., & Colla, R. (1999). Iron chlorosis parad in grapevine. Journal of Plant Nutrtion, 22, 1589-1594. doi: 10.1080/01904169909365739 Bybordi, A., & Mamedov, G. (2010). Evaluation of application methods efficiency of zinc and iron for canola (Brassica napus L.). Notulae Scientia Biologicale, 2(1), 94-103. doi: 10.15835/nsb213531 Biswas, A., Melmaiee, K., Elavarthi, S., Jones, J. & Reddy, U. (2019). Characterization of strawberry (Fragaria spp.) accessions by genotyping with SSR markers and phenotyping by leaf antioxidant and trichome analysis. Scientia Horticulture, 256, 108561. doi:10.1016/j.scienta.2019.108561 Cillelli, F. (1995). Physiologicalcd responses of clonal guince rootstocks to iron-defficiiency induced by addition of bicarbonate to nutrition solution. Journal of plant Nutrition, 18, 77-89. doi.:10.1080/019041695093648886 Chandler, C.K., Folta, K., Dale, A., Vance M.W., Herrington, M. (2012). Strawberry. M.L. Badenes, D.H. Byrne (eds.), Fruit Breeding, Handbook of Plant Breeding. 8, 305-325. doi: 10.1007/978-1-4419-0763-9_9. FAO (2015). FAOSTAT Agricultural Statics Database. http://faostat3.fao.org/. accessed on April, 15. 2016. Feizi, H., Keshavarzian, P., & Mirahmadi, A. (2008). Investigating the effect of using iron sulfate and sulfate fertilizers on the yield and quality of sugar beet tuber ,10th Soil Science Congress of Iran, Karaj, Iran. [In Persian]
Hancock, J.F., Sjulin, T.M., & Lobos, G.A. (2008). Strawberries. In J.F. Hancock (Ed.), Temperate Fruit Crop Breeding. Springer, New York. Hani, A., Javadi, A., & Davari, H. (2013). Soil Science And Botany. 2th Edition: Publications of Mehr Subhan. 254 pages. [In Persian] Hosseini, Y., & Bahadori, M.. (2017). Effect of source, amount and method of iron application on quantity, quality and profitability rate of Strawberry. Soil And Plant Interactions (Journal Of Science And Technology Of Greenhouse Culture), 7(28), 149-160. Sid. Https://Sid.Ir/Paper/226290/En Johnson, R.S., Mitchell, F.G., & Costa, G. (1997). Nitrogen influences kiwifruit storage life. Acta Horticulture,444,285-291. doi:10.17660/Acta Kalesck, H., Honer, W. & schaller, k. (2004). Effects of bicarbonate and phosphate on iron cholorosis of grap vines with special regard to the susceptibilty of two root stocks. Journal of Plant Nutrtion, 10, 231-249. doi:10.1080/ Mir Soleymani, A., & Tafazoli, E.A. (2006). Effect of nutrient solution ph on the absorption of iron in four cultivars of grape. Pajouhesh-Va-Sazandegi, 19(2), 12-18. https://sid.ir/paper/19017/en. [In Persian] Nodehsharifi, Gh., & Dordipour, E. (2016). The effect of applied fertilizers on fresh and dry weight of soybean plant in the soils of Golestan Province. 1th National Conference on Agricultural Development, Healthy Earth, Karaj, Iran. [In Persian] Ruter, K.B., Williams D.B., & Goldstein J.T., (1988). Low temperature phase transformation in the metallic phases of iron and stony-iron meteorites. Geochemical at Cosmochimica Acid, 52(3), 617-625. doi: 10.1016/0016-7037(88)90323-7 Rezaei, S., Amiri, M.E., Bahari, A., Razavi, F., Soleimani Aghdam, M. (2020). Influence of iron leaf nutrition on chlorophyll content and some antioxidant enzyme activities of strawberry fruit cv. Camarosa. Horticultural Plant Nutrition, 3(2), 1-16. https://www.sid.ir/paper/392961/en [In Persian] Sanz, M., Cavero. J., & Abadia, J. (2002). Iron chlorosis in the Ebro river basin, Spain. Journal of Plant Nutrtion, 15, 1971-1981. doi:10.1080/01904169209364451 Schultz, H., Dunst G., & Glaser B. (2013). Positive effects of composted biochar on plant growth and soil fertility. Agronomy for Sustainable Development, 33(4), 817-827. doi: 10.1007/S13593-013-0150-0 Tyson, R.V., Simonne, E.H., Treadwell, D.D., Davis, M., & White, J.M. (2009). Effect of water pH on yield and nutritional status of greenhouse cucumber grown in recirculating hydroponic. Journal of Plant Nutrtion, 31, 2018-2030. doi:10.1080/01904160802405412 Tabatabai, S.J. (2013). Principles of plant mineral nutrition (theoretical and practical concepts). 4th Edition: Publications of Tabriz University. 544 pages. [In Persian] Valdez-Aguilar, L.A., Grieve, C.M., & Poss, J., (2009). Salinity and alkaline pH in irrigation water affect marigold plants: I Growth and shoot dry weight partitioning. Horticultural Science, 44, 1719-1725 doi:10.21273/ Wallas, A. (1991). Ratinal approach to Iron defincincy, other plant breeding and the choice of resistant cultivars. Plant and Soil, 130, 281-289. doi: 10.1007/BF00011884 | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 355 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 278 |