تعداد نشریات | 26 |
تعداد شمارهها | 326 |
تعداد مقالات | 2,803 |
تعداد مشاهده مقاله | 4,228,547 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 2,881,773 |
تحلیل سطوح برخورداری مناطق روستایی از عوامل محیطی موثر بر توسعه مولفههای کارآفرینانه کشاورزی (مطالعه موردی: بخش ساردوئیه شهرستان جیرفت) | ||
Journal of Geography and Spatial Development | ||
دوره 1، شماره 1، تیر 2024 | ||
نوع مقاله: Research Paper | ||
نویسندگان | ||
علیاکبر عنابستانی* 1؛ سیدرضا حسینی کهنوج2 | ||
1دانشگاه شهید بهشتی | ||
2دانشگاه فردوسی مشهد | ||
چکیده | ||
.کارآفرینی روستایی عبارت است از ایجاد فعالیتی جدید که تولیدی تازه یا خدماتی جدید را معرفی کند و یا بازار جدیدی را به وجود آورد واز تکنولوژی جدید در محیط روستایی استفاده کند. اهمیت واژه کارآفرینی و عوامل محیطی تاثیرگذار بر آن به حدی است که طی دو دهـه اخیـر، تبـدیل بـه یـک موضـوع بسیار مهم نزد اندیشمندان و محققین شده است بطوری که برخی این دوره را عصر کارآفرینی نام گذاری کرده اند. هدف پژوهش حاضر، تحلیل سطوح برخورداری مناطق روستایی از عوامل محیطی موثر بر توسعه مولفه های کارآفرینانه کشاورزی است. روش شناسی پژوهش از جهت هدف کاربردی است. منطقه مورد مطالعه در این تحقیق ساکنان روستاهای بالای 50 خانوار در بخش ساردوئیه و واحد تحقیق صاحبان کسب و کار و نوآوران موفق بخش کشاورزی می باشند ملاک انتخاب جامعه نمونه، افرادی بود که با چالش های توسعه کارآفرینی درگیر بوده که از این تعداد 50 نفر به عنوان نمونه آماری و به صورت تصادفی انتخاب شدند و پرسشنامه در بین آنها توزیع گردید. نتایج بدست آمده با استفاده از مدل های تاپسیس خاکستری و تاپسیس فازی ترکیب این دو مدل در تکنیک ادغام نشان داد؛ دهستانهای مورد مطالعه در سطوح مختلفی از لحاظ اولویت بندی عوامل محیطی اثرگذار بر توسعه مولفه های کارآفرینی قرارگرفتهاند که در این بین، دهستان کهنوج سادات (16/1) و دره رود (5/2) در سطوح بالای برخورداری و دهستانهای گریکان (5/9) و دولت آباد(66/8) از پایین ترین سطح برخوردارند. | ||
کلیدواژهها | ||
عوامل محیطی؛ کارآفرینی روستایی؛ تحلیل رابطه خاکستری؛ تاپسیس فازی؛ تکنیک ادغام | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 30 |